Képességek

A Ragna.ro Wiki wikiből

Képességek/Skill-ekA Képességek (Skill-ek), olyan speciális műveletek, ami minden Kasztnál eltérő. Így, az egyes karaktereinknél változhat a használatuk, attól függően, hogy milyen foglalkozását választottunk. A képességeket működésük alapján két csoportba sorolhatjuk: aktív és passzív.

Az Aktív képességeket manuálisan aktiválhatjuk a játék során. Egy részük meghatározott ideig aktív marad, míg másokat ki-be kapcsolgathatunk. Néhány képességet pedig egy-időben kell aktiválni, hogy használni tudjuk őket a játék során.

A Passzív képességek a megtanulást követően folyamatosan hatással vannak a karakterünk bizonyos tulajdonságaira, ami segíthet például a támadásban vagy a védekezésben.

Az Aktív képességeket ezen kívül 3 alkategóriába sorolhatjuk:

 • „Támadó” képességekkel nagy sebzést okozhatunk a kiválasztott célpontokon vagy egy nagyobb területen.
 • „Támogató” képességek a többi játékosnak növeli bizonyos tulajdonságait, például a támadó és védekező tulajdonságait.
 • „Ható” képességek, amelyek nem illenek bele a fent említett két kategóriába. A karakterünket vagy egy adott területet meghatározott ideig bizonyos mértékben befolyásol a hatása.

A Képességek/Skill-ek végrehajtása az alábbi szakaszokból áll:

 • Kezdő szakasz:

A karaktered feje felett megjelenik a képesség neve. Ez a fázis akkor lép életbe, amikor a karaktereddel használsz egy képességet. Ellenőrzésre kerül az SP és egyéb követelmény, amelyek szükségesek a képesség használatához. Ha a karaktered nem tudta teljesíteni a követelményeket, a képesség nem fog aktiválódni.

 • „Cast Time” szakasza:

A Képesség betöltődési ideje. A karaktered feje felett megjelenik a számláló, ha nincs Cast Time a Képesség azonnal végrehajtódik. A Cast Time alatt, a karaktered nem tud mozogni, támadni vagy más képességeket használni. Ha a Cast Time alatt sebzést kapsz, a képesség nem aktiválódik. Kivéve, ha Phen vagy Bloody Butterfly kártyával rendelkezel.

 • Végrehajtó szakasz:

SP és követelmények újból ellenőrzésre kerülnek. Ha a karaktered minden követelménynek megfelelt, a feje felett újra megjelenik a Képesség neve és aktiválódik a hatása. Ellenkező esetben nem történik semmi. Viszont ha a karaktered egy Chat szobába tartózkodik, az SP és egyéb „tárgyak” felhasználásra kerülnek, de a képesség nem fog aktiválódni!

 • „Cast Delay” szakasza:

Más néven a Képesség feltöltődési ideje. A legtöbb Képességnél megtalálható. A Cast Delay során, a karakter szabadon mozoghat és támadhat, de a képességeit nem tudja használni. Átmenetileg minden Képesség blokkolva van. Ikonjaik szürkén jelennek meg a használat után.

 • „Cooldown” szakasza:

Azt az időt jelenti, aminek el kell telnie hogy egy képességet újra használni tudjunk. A Cooldown során a karakterünk szabadon tud mozogni és támadni, de az előzőleg használt képességét nem tudja bizonyos ideig újra aktiválni. A képesség ikonja szürkén jelenik meg. Az összes 1. és 2. osztályú képességnél nem található cooldown.

Képesség visszaállítás /Skill Reset

A karaktered képességeit az alábbi módokon tudod visszaállítani.

 • A Transcendent osztályban való újjászületésnél.
 • Pronterában a Hypnotist NPC-nél.
 • A Neuralizer tárgy (Kafra Shop) segítségével.
 • Mesmerizer nevű NPC-nél vagy más Event-eknél megjelenő NPC-knél.