Főzés

A Ragna.ro Wiki wikiből

Ez a rendszer lehetővé teszi a játék során, hogy különböző alapanyagok kombinálásával egy új ételt hozzunk létre. Ezek az ételek átmenetileg növelik a Stat pontokat, HP-ét és SP-ét. Minél magasabb szintű ételt fogyasztunk, annál nagyobb mértékű lesz a hatása.

Ha több féle szintű, de azonos típusú (ugyanara a Stat-ra ható) főtt ételt aktiválunk, akkor a legmagasabb szintű fog aktiválódni. Pl.: Ha egy magasabb szintű étel hatása alatt akarunk aktiválni egy alacsonyabb szintűt, azt a rendszer figyelmen kívül fogja hagyni. Valamint ha a karakterünk meghal, mialatt aktiváltuk a megfőzött ételt, a hatása meg fog szűnni.

Ahhoz, hogy főzni tudjunk az alábbiakra lesz szükségünk: Edény készletekre (cooking kit), minél jobb minőségű annál nagyobb sikerrel tudunk elkészíteni egy receptet. Megfelelő szintű szakácskönyvekre (receptekre), összesen 10 kötet található belőle szintekre bontva. Valamint a receptekben felsorolt hozzávalókra.

A főzés megkezdéséhez duplán kell kattintani az edénykészletre. (Ajánlatos többet beszerezni belőle!) Ekkor megjelenik az elkészíthető ételek listája. Ez függ a karakterünknél lévő szakácskönyv szintjétől és a meglévő hozzávalóktól. A sikeres főzés arányát befolyásolja a DEX és a LUK, valamint a szakácskönyv szintje. Ne keseredjünk el, ha nem sikerül elsőre. Minél többször főzünk, annál sikeresebben tudunk ételeket létrehozni.


Edény Készletek/Cooking Kits

Outdoor cooking kit.gifOutdoor Cooking Kit Megvásárolható Prontera piacán.
Home cooking kit.gifHome Cooking Kit Megvásárolható Prontera piacán.
Professional cooking kit.gifProfessional Cooking Kit Miyabi Doll, Venatu, Orc Lady, Magnolia, Violy
Royal cooking kit.gifRoyal Cooking Kit Dimik, Alice, Tengu, Aliza
Fantastic cooking kit.gifFantastic Cooking Kit Lady Tanee


Szakácskönyvek

A küldetés befejezése után Charles Orleans-nál (Prontera Kastély alagsorába) az 1-5 kötetig érhetők el a szakácskönyvek. Főszakácsunk viszont különböző hozzávalókat kér a kötetek használatáért. A 6-10 köteteket viszont csak bizonyos szörnyek megölésével szerezhetjük meg.


NPC-nél Beszerezhető Szörnyek Dobják
Cookbook.gif Cookbook 1 10 Pumpkins Pumpkin.gif Cookbook.gif Cookbook 6 Orc Lady,

Requiem,

Pirate Skeleton

Cookbook.gif Cookbook 2 5 Well Baked Cookies Well baked cookie.gif Cookbook.gif Cookbook 7 Evil Druid
Cookbook.gif Cookbook 3 5 Sushi Sushi.gif Cookbook.gif Cookbook 8 Gemini-S58,

Deathword

Cookbook.gif Cookbook 4 5 Bao Bao.gif Cookbook.gif Cookbook 9 Turtle General,

Deathword

Cookbook.gif Cookbook 5 10 Shoot Shoot.gif Cookbook.gif Cookbook 10 Maya Purple