Egyedi NPC-k

A Ragna.ro Wiki wikiből

Rate Quest

Megújult az eddig is üzemelő ideiglenes rate növelő questünk. Oridiel a tudós folyamatosan kutatja a világunkat összetartó, mindenhol jelenlévő energiamezőt. A kísérletei befejezéséhez azonban segítségre van szüksége. Ha elviszitek neki amit kér Tőletek, manipulálni tudja az energiaáramot, így érdekes változásokat idézhet elő.

Oridiel öt várost talált alkalmasnak a kísérletezéshez - ha össze akartok futni vele, ezek valamelyikében érdemes keresni:

 • Albertában a világítótorony környékén
 • Geffenben a varázslótoronytól nem messze
 • Lutie városának keleti határánál
 • Payon északi hídjainál
 • Prontera kiképzőterepénél

A mező manipulálása számokban mérve 1.3 és 2.0 közötti rate emelkedést jelent. A quest befejezésétől számítva óránként csökken egy tizeddel, míg el nem éri az eredeti 1.0-át.

Ha sikerül a kísérlet, Oridiel feljegyzéseket ír az eredményekről és előteremti az előfeltételeit egy újabb próbának. Ez sok időbe tellik, így legkorábban 23 óra múlva találkozhattok vele ismét.

Oridiel sosem pihen. Ha nem tudtok neki segíteni vagy 30 percnél tovább várakoztatjátok, továbbáll és máshol próbál szerencsét.

(A rate a kapott tapasztalati pontok mértékét illetve a szörnyekből eső tárgyak megtalálásának esélyét foglalja magában)

WoE Rendszer

http://wiki.ragna.ro/index.php/%C3%81ltal%C3%A1nos_inform%C3%A1ci%C3%B3#WOE

Event System

A szerveren található egy rendszer, ami hasznos és kevésbé hasznos tárgyakat tesz elérhetővé azok számára, akik részt vesznek a spontán, és előre bejelentett eventeken, ezáltal Poring Coinhoz jutnak.

Mivel a rendszer teljesen saját ötlet és kivitelezés, az egyensúly nem feltétlen tökéletes. Természetesen idővel a szolgáltatások bővülni fognak. Ezekről itt fogok tájékoztatást adni.

Prontera bal oldali Kafra Ladyjétől délre, pár lépésre találhattok egy Deiwyr nevű hölgyet, aki elvisz a pontbeváltó központba.

A kínálat megtekintéséhez kérlek keresd fel a központban várakozó NPC-ket!

Változások, Frissítések és Bővítések folyamatosan várhatók. Javaslatokat elfogadunk

Dungeon of the Week

A DotW rendszer magába foglalja az összes dungeont a játékban. Ezeket kettéosztottuk aszerint, hogy kisebb vagy nagyobb karaktereknek kedvez inkább a hely. Minden héten lesz egy-egy véletlenszerűen kiemelt dungeon, amelyben a hat meglévő bónusz valamelyike érvényesül.

A bónusz típusa lehet Zeny, Experience, Base Experience, Job Experience, Drop Rate és Poring Coin.

 • A Zeny bónusz minden megölt szörny után egy kevés pénzt ad Neked és minden partytagnak. Minél inkább hozzád illő szörnnyel harcolsz, minél erősebbeket ölsz, annál többet kapsz utánuk. Ez átlagos esetben körülbelül 100 zeny-t jelent szörnyenként.
 • Az Experience bónusz másfélszeres rate emelést jelent, és összeadódik a Rate Questtel és/vagy más rate növelő eszközökkel, így például Field Manuallal.
 • A Base Experience és Job Experience bónuszok csak az adott típusú XP-re hatnak, de azt megkétszerezik. Szintén összeadódik másfajta rate növelő módszerekkel.
 • A Drop Rate bónusz megkétszerezi minden tárgy esési esélyét. Nem dupla akkora eséllyel eshetnek, hanem kétszer annyi alkalommal, így egy tárgyból akár kettőt is begyűjthetsz egy csapásra! Ez a cardokra és a dungeonban élő MVP-kre is vonatkozik!
 • Végül maradt még a Poring Coin bónusz. Minden megölt szörny kis eséllyel dobhat Poring Coint, amit beválthattok az erre kialakított központban értékes, ritka vagy más módon nem megszerezhető tárgyakra. Az esély a Zeny bónuszra hasonlóan sok tényezőtől függ, de minél nagyobb kihívást jelentő szörnyeket ölsz, annál biztosabban találsz párat! Átlagos esetben 1,5% körül mozog ez az esély.

Azt, hogy melyik két Dungeon milyen bónuszt kínál a héten, a CP főoldalán láthatod!

Mercenary System

A Mercenary egy társ, aki segít neked a játék közben. Három kasztjuk van, ezek a Spearman, Bowman és Swordman. A Mercenary-k erőssége a szintjüktől függ, az pedig, hogy milyen szintű a segítőtársad attól, hogy Te mekkora vagy. A legmagasabb szintű Mercenary-k felbérléséhez hűség-pontokkal is rendelkezned kell. Ez úgy gyarapodik, ha felbérelsz egy segédet.

A Mercenary addig marad veled, míg a bérleti szerződés le nem jár (30 perc), vagy egyikőtök meg nem hal. A magasabb szintű Mercenary felbérlése költségesebb, de hatékonyabb is egyben.

A három Mercenary Guild küldöttét megtalálhatod az alábbi helyeken:

 • Spearman Mercenary Guild, Prontera (prontera 41, 337)
 • Bowman Mercenary Guild, Payon (pay_arche 99, 167)
 • Swordman Mercenary Guild, Izlude (izlude 47, 139)

A Mercenary adatlapját a CTRL+R billenytűk lenyomásával tudod megtekinteni.

A szerverünkön a három Mercenary Guild van olyan kedves, hogy amint elérsz egy bizonyos szintet, adnak melléd egy segítőtársat ingyen és bérmentve!

 • Level 15: Level 1 Mercenary
 • Level 25: Level 2 Mercenary
 • Level 35: Level 3 Mercenary
 • Level 45: Level 4 Mercenary
 • Level 55: Level 5 Mercenary
 • Level 65: Level 6 Mercenary
 • Level 75: Level 7 Mercenary
 • Level 85: Level 8 Mercenary
 • Level 90: Level 9 Mercenary

Minden szint elérésekor véletlenszerűen dől el, hogy milyen segédet kapsz.

Endless Tower

A frissítéseknek köszönhetően elérhetővé vált számunkra is Endless Tower. Azoknak, akik nem ismernék, ez röviden egy 100 szintes torony, amiben minden szinten egyre több és erősebb szörnyet kell legyőznötök. Minden ötödik szinten egy, vagy több MVPvel találkoztok. Amint egy szintről elfogyott minden szörny, egy szinttel feljebb léphettek.

A torony instanceosított, tehát ha belépsz egy partyval, és ezzel egy időben még egy (külön) party is itt tölti idejét, akkor nem fogtok találkozni, még akkor sem, ha pontosan ugyan ott tartotok. Mindenkinek külön, meglesz a teljes torony összes szintje és szörnye.

A toronyban minden teljes értékűen droppol

A torony kitakarítására 4 órátok van, ezután nem folytathatjátok tovább, és legközelebb előről kell kezdeni. A 4 óra letelte után egy 19 órás szünetet kell tartanotok, azaz naponta csak egyszer lehet megpróbálni.

A torony bejáratához albertából lehet eljutni. Captain Janssen a kikötőnél, egy daru lábánál vár rátok.

Lélekbank

A lélekbank szolgáltatás segítségével minden karakternek rendelkezésére áll 5 profil. Minden egyes profil képes tárolni a karakter egy (akkori) állapotát (skillek és statok), majd ezek között - a szolgáltatási díj ellenében - bármikor váltogathatunk.

Egyszerűbben kifejezve a karakterek képesek lesznek elmenteni a különböző buildjeiket és anélkül, hogy egyetlen pontot is újra el kellene osztani át tudnak váltani ezek bármelyikére.

Oszd el a pontjaid, készíts egy profilt róla, majd resetelj és oszd el másképp. Erről is készíts profilt, és kész is. A kettő máris rögzítve van, bármikor visszatérhetsz rájuk.

Az idő közben lépett szintek utáni stat/skill pontokat elosztatlan pontként megkapják a karakterek. Ha idő közben advra vált a karakter, nem fogja tudni használni a profiljait, míg nem lesz elegendő pontja rá. Az elosztatlan pontokkal mentett profilok ilyen esetben előrébb hozhatják ennek az idejét.

A profilok közti váltás egy teljesértékű resetnek minősül, így pl a rogue-ok elvesztik a lopott skilljeiket.

Az NPC pronterában található, a főtér észak-nyugati felén található Tool Dealer épületétől nem messze.

A többheti tesztelés ellenére az npc okozhat hibákat, kérek mindenkit, hogy azonnal jelezze, ha a stat illetve skill pontjaival gubanc lenne! A dolog egyszerűen javítható.

Poring Ball

A playerek csapatokat formálva próbálhatják a poringot berúgni a másik csapat kapujába. A szabályok többé-kevésbé a foci szabályokkal egyeznek meg.

Nézd meg videón!

Aki ki szeretné próbálni, szervezzen csapatot és menjen el a pronterai Inn-be. A PvP-t szervező NPC mellett található a hölgy aki lejuttat benneteket a pályára.

Házi Szabályok:

 • Meccs elején, gólnál, szögletnél, kirúgásnál:
  • Ezek előtt nincs PK.
  • Buffolni lehet előtte, de csak saját csapattársra. (Tehát pl. nem Lexeljük az ellenfelet idő előtt)
  • Offenzív területre ható skilleket (SG, Frost Joke, Firewall, etc..) ne használjunk.

Nem offenzív területre ható skilleket (Impressive Riff, Deluge, etc) használhatunk a kezdőrúgások előtt is. Támadó illetve blokkoló skilleket csak a rúgás után, amikor már mindkét csapat érintheti a labdát.

Csapdát a kezdőrúgások előtt lerakni szabad, de csak a kapuba.

Coinring

Egy titokzatos és ritka szörny járja a világot. Olyan kevesen látták, hogy még nevet sem kapott. Felismerni ugyanakkor nem nehéz, hasonlít egy poringra, de csillogó aura veszi körül és apró szárnyaival csapkodva halad arra, amerre épp kedve tartja. Nem időzik sokat egy helyen, egy napnál többet sosem tölt ugyanott. Bárhol felbukkanhat, tartsátok nyitva a szemeiteket. Azt beszélik, hogy értékes kincset talál aki elkapja: Egy poring coin-t!

Slotted Sunglasses

Lehetőség van slotos napszemüvegek készítésére. Az első NPC a megszokott helyen, Albertában, míg a második Morroctol északra található meg.

Időjárás

//Kikapcsolva//

Csak úgy, mint a való életben is, az időjárás nálunk is folyamatosan változik. Egyes térségekben évszakokhoz igazodva eshet a hó vagy hullhatnak levelek, míg a hegyvidék van, hogy ködös kicsit. A sivatagban dúlhatnak homokviharok, vagy az iparváros Einbroch környékén eluralkodhat a szmog.

Összesen 11 féle klímacsoport és 22 területi egység gondoskodik a változatos időjárásról mind az 174 érintett mapon!

Bányászás

Az újvilágos kő szedés/halászás mintájára mostantól a világ több pontján is lehet bányászni. Nem kell egyéb hozzá, csak egy csákány és már lehet is kezdeni. Csákányt a Pitmanektől lehet szerezni. Vállalkozóbb kedvűek megpróbálhatják megszerezni a Kubkin csákányát is, amivel annak jobb minősége miatt +20% alap eséllyel lehet bányászni minél értékesebb dolgok után.

Jelenleg a következő helyeken lehet bányászni: Magma Dungeon 1, Ice Dungeon 1 & 2, Anthell 1 & 2, Einbech Mine 1 & 2, Coal Mine 3, Mjolnir 9 & 11, Manuk 2

A bányászás során lehet kevésbé értékes és kifejezetten értékes dolgokat is találni. Minél értékesebb valami annál ritkább. Az, hogy egy helyen mit lehet bányászni, bizonyos mértékben összefüggésben van magával a helyszínnel is. A teljes listát nem tesszük közzé, de az irányelvek a következők:

 • Magma: Tüzes kövek, gyémántok, értékes fém
 • Ice: Vizes kövek és minőségi oridecon
 • Anthell: Földes kövek, értékes fémek, egyéb kovácsolási alapanyagok
 • Einbech: Szén, Gemek, szeles kövek, minőségi elunium
 • Coal: Szén, gyenge elu és ori, gyémántok, értékes fémek, +bónusz: bányászok által elhullajtott érmék
 • Mjolnir: gyenge elu és ori, gemek, hónap ásványok
 • Manuk: gemek, gyémántok, bradium félék

Csákányokat és sisakokat elő, törp bajszokat felkötni! Jó bányászást!

Egyéb

 • Wise Old Woman: Pár dologért és némi pénzért cserébe kiszedi a behelyezett kártyákat.
 • Perchik: Néhány Gift Box-ért cserébe Ráírja a nevedet valamelyik nem slotos felszerelésedre.
 • Paldo: A főtéren ácsingózó férfi, aki pár zenyért azonosítja az összes nálad lévő, még nem azonosított itemet(mint a nagyító).
 • Ramirez: A Pronterában veszteglő utazó szerzetes aki segítségért cserébe áldását adja.
 • Calcelmo: Geffen elismert varázstekercs szakértője. Képes helyreállítani a régi tekercsek tartalmát.
 • Részeg fickó: Prontera kocsmájának törzsvendége, aki szeret versenyt inni másokkal. Nem tudni honnan szerzi az italát, de aki megízleli, az öntudatlan állapotban csoszog ki. Volt már aki másik földrészen ébredt!
 • Olberth: Egy feltaláló aki Aldebaranban egy újfajta utazási szolgáltatást nyújt.
 • Brunwick: Tárgymegsemmisítő.
 • Találd meg a gombát: Öld meg a különleges gombákat ajándékokért.

És még pár meglepetés :)