Kártya Rendszer

A Ragna.ro Wiki wikiből

A Ragnarok világában egy meglehetősen egyedi kártya rendszer található.

A rendszer alapja, hogy jórészt minden szörny a világban 0.01% eséllyel dobhat egy kártyát ami az adott szörny nevét viseli, például a Poring szörny Poring Card-ot dob. Ezek a card-ok bizonyos, néhány esetben az adott szörnyhöz is köthető bónuszokat adnak. A card-ok bónuszát, azok infó ablakában lehet elolvasni, melyhez az item-re jobb egérgombbal kell klikkelni.

A cardokat úgynevezett "slotos equipment"-ekbe lehet tenni. A slot, magyarul foglalat, az adott equipment infó ablakában látható, az ablak bal alsó szélén (az infó ablak az item-re való jobb klikkel hozható elő). Egy equipment-be annyi card-ot lehet tenni ahány slot-os az equipment, ami úgy állapítható meg, hogy a maximális 4 téglalap alakú slot-ból mennyi nyitott (nincs szürke árnyalata), valamint az adott tárgy neve mellett látható szögletes zárójelek közé írt szám is erre utal. Pl: Knife[3].

Az equipmentek jellemzően 0 vagy 1 slottal rendelkezhetnek, kivéve a fegyvereket, amik akár 4-el is! Fegyverek esetében, jellemzően minél erősebb a fegyver, annál kevesebb slotja van. Ez alól vannak kivételek, amik általában emiatt kifejezetten értékesnek számítanak.

A kártyát úgy lehet beletenni (mount-olni) egy equipmentbe, ha az inventorynkban (de a karakter épp nem hordja) található legalább egy equipment, aminek van szabad slotja. Ekkor az ugyancsak az inventorynkban található card-ra duplán kattintva megjelenik egy ablak, hogy meilyk equipment-ünkbe szeretnénk a kiválasztott card-unkat bele tenni. Miután egy card-ot beletettünk egy equipment-be, az equipment neve egy elő vagy utótagot kap attól függően, hogy milyen card-ot raktunk bele, így könnyítve az equipment azonosítását.

Alapvetően, egy már mount-olt cardot nem lehet kivenni az adott equipment-ből, mert az eggyé válik vele, de ennek ellenére egy tapasztalt idős hölgy a prontera-i kovácsnál kérésre megpróbálhatja kihúzni a card-ot(-okat) egy kiválasztott equipment-ből, ám ez egy költséges és nem veszélytelen művelet, ami tárgyak végleges elvesztéséhez is vezethet!